Hoppig en Koppig
The Stillery’s Ouwe is onze favoriete drank om te combineren met een scala aan ambachtelijke en hoppige bieren. De traditie van de ‘kopstoot’, het drinken van een tot de nok gevuld tulpglas met jenever naast je biertje, gaat een nieuw tijdperk in met Ouwe. Deze jenever is namelijk gedestilleerd met Citra & Amarillo hoppen, deze hoppen zorgen ervoor dat Ouwe extra lekker smaakt naast je favoriete craft biertjes. Wij adviseren een hoppige pale ale.
van korrel tot borrel
Hier bij The Stillery doen we alles van korrel tot borrel. Dit geeft ons uitermate veel controle over het distillatieproces. We beginnen met het maken een moutwijn van speltgraan. Eerst mashen we het graan en daarna voeren we het aan ons gistleger in de fermentatietanks. Vervolgens heeft het gist na 2 weken alle suikers opgegeten en omgezet in alcohol, waarna we klaar zijn om te distilleren. Eenmaal gedestilleerd distilleren we de moutwijn nog een keer maar deze keer met alle botanicals. Maar we zijn nog niet klaar…