The Stillery's Ouwe

Hoppig & Koppig - 38% Vol. | 500ml

The Stillery’s Ouwe is onze biologische en zeer toegankelijke oude stijl op vat gerijpte jenever. Deze jenever bevat 27% moutwijn en is gedistilleerd met een aantal ongewone botanicals zoals hoppen en maanzaad waarna het 6 maanden op een bourbon vat is gerijpt. Ouwe komt het best tot zijn recht gepaard met je favoriete craft bier.

beschrijving

Een unieke biologische oude jenever. Gedestilleerd uit echt graan. Gemaakt in Amsterdam van korrel tot borrel.

wanneer

Juli 2017 - heden

biologisch

Ja

smaakprofiel

Anijs en hop maken dit tot een verrassend frisse oude jenever die het best samengaat met witte bieren.

Gewonnen Prijzen

2020 IWSC Jenever Zilver | 2019 Diamond awards Zilver | 2021 Goud World Gin Awards - Beste Nederlandse Jenever

Nog geen onderscheidingen

The Stillery's Ouwe

The Stillery’s Ouwe is onze biologische en zeer toegankelijke oude stijl op vat gerijpte jenever. Deze jenever bevat 27% moutwijn en is gedistilleerd met een aantal ongewone botanicals zoals hoppen en maanzaad waarna het 6 maanden op een bourbon vat is gerijpt. Ouwe komt het best tot zijn recht gepaard met je favoriete craft bier.

Hoppig en Koppig

The Stillery’s Ouwe is onze favoriete drank om te combineren met een scala aan ambachtelijke en hoppige bieren. De traditie van de ‘kopstoot’, het drinken van een tot de nok gevuld tulpglas met jenever naast je biertje, gaat een nieuw tijdperk in met Ouwe. Deze jenever is namelijk gedestilleerd met Citra & Amarillo hoppen, deze hoppen zorgen ervoor dat Ouwe extra lekker smaakt naast je favoriete craft biertjes. Wij adviseren een hoppige pale ale.

van korrel tot borrel

Hier bij The Stillery doen we alles van korrel tot borrel. Dit geeft ons uitermate veel controle over het distillatieproces. We beginnen met het maken een moutwijn van speltgraan. Eerst mashen we het graan en daarna voeren we het aan ons gistleger in de fermentatietanks. Vervolgens heeft het gist na 2 weken alle suikers opgegeten en omgezet in alcohol, waarna we klaar zijn om te distilleren. Eenmaal gedestilleerd distilleren we de moutwijn nog een keer maar deze keer met alle botanicals. Maar we zijn nog niet klaar… 

The Stillery's Juniper Libre

The Stillery's Juniper Libre

The Stillery's Juniper Libre

  • 50ml The Stillery's Ouwe Jenever
  • 150ml Cola
  • Een takje munt voor de garnering
  • Een partje limoen voor de garnering
  • IJsklontjes

OP VAT GERIJPT VOOR 6 MAANDEN

The Stillery’s Ouwe Jenever is gerijpt op een bourbonvat voor een periode van zes maanden. We gebruiken altijd bourbonvaten omdat het hout van deze vaten volzit met fantastische smaken. Na 6 maanden zal je in onze jenever tonen vinden van karamel, vanille en noten.

Prijzen

The Stillery’s Ouwe Jenever heeft een silver diamond award gewonnen in 2019. Ook was het één van de twee Nederlandse jenevers die een zilveren medaille won bij the 2020 International Wine & Spirits Competition (IWSC). In 2021 won Ouwe een gouden medaille bij the World Spirit Competition alsmede beste Nederlandse jenever.

Je kunt hier een fles hoppige en koppige Ouwe bemachtigen!



De ingrediënten die we gebruiken

Citra Hop

Rogge

Spelt

Jeneverbes

Papaverzaad

Anijszaad

Amarillo hop