Volgens Einstein is het belangrijkste dat je nooit ophoudt met vragen te stellen. Om je leven wat makkelijker te maken hebben we een aantal vragen (per drank of categorie) samengengesteld met hun bijbehorende antwoorden. Als je om de één of andere reden nog vragen hebt, stuur ons dan gerust een berichtje op info@the-stillery.nl
The Stillery's First is een biologische ambachtelijke premium wodka. Deze "sipping" vodka is de eerste sterke drank gemaakt door The Stillery, namelijk in 2015. Het gebruik van spelt graan maakt de vodka heel anders dan andere. Wij hebben ons laten vertellen door Prominente bartenders dat deze vodka gemaakt is voor een meer verfijnd Europees palet. The Stillery's First distantieert zich van de meer traditionele Russische en Poolse vodka's.
The Stillery's First kreeg de naam "The Stillery's First" omdat het de eerste drank is die The Stillery ooit produceerde. Het weerspiegelt de ambitieuze geest van The Stillery. The Stillery heeft die belofte waargemaakt en heeft The Stillery's Most floral Gin en een jenever met de naam The Stillery's Ouwe uitgebracht.
The Stillery's First heeft een smaak van zoete amandel en witte chocolade. Het zachtzoete profiel kan worden toegeschreven aan het gebruik van het biologische gemoute speltgraan. Ons advies is om deze vodka puur te drinken, op kamertemperatuur.
The Stillery beweert een vodka te hebben gemaakt voor de "niet-wodka drinker". Veel mensen die wodka niet zo interessant vinden, zullen genieten van The Stillery's First. Ook de jenever- of jeneverdrinker vindt deze drank een aanrader. De whiskydrinker is ook wel te porren voor deze wodka, gezien het "nippende" karakter van de drank. Het doelpubliek van The Stillery's First is tussen de 25 en 40 jaar oud.
De Mokum Mule is de Amsterdamse versie van de populaire Moscow Mule. De Mokum mule wordt gemaakt met 40ml The Stillery's First Spelt Graan Wodka, 140ml ginger ale, een druppel "Feebrothers black walnut bitter" en een garnnering van verse munt.
The Stillery komt uit Amsterdam. The Stillery is een Amsterdams bedrijf en een Amsterdams merk. De drank wordt gemaakt in de distilleerderij van The Stillery in het Amsterdamse Havenkwartier in eigen beheer. Hier hebben de heren van The Stillery alle apparatuur voor het maischen, fermenteren en distilleren van hun dranken van "Korrel tot Borrel".
Ja. Alle ingrediënten (water, tarwe en gespeld graan) zijn non-GGO en van biologische oorsprong. De gisten die The Stillery gebruikt tijdens het fermentatieproces zijn allemaal Non-GGO gecertificeerd. De distilleerderij is biologisch gecertificeerd volgens de SKAL richtlijnen. SKAL certificeert alle biologische producten uit Nederland.
Dinklewheat is de oude Engelse naam voor speltgraan. Naast speltgraan wordt ook biologische tarwealcohol gebruikt om The Stillery's First te maken. De biologische alcohol wordt in huis geproduceerd van korrel tot borrel.
Speltgraan heeft een karakteristieke amandelsmaak die tot uiting komt in het distillaat. Dit graan zorgt voor zoete noten en een vol karakter.
Technisch gezien wel. Gluten zijn zeer complexe eiwitten, wat betekent dat het zeer grote moleculen zijn. Tijdens het distillatieproces is er vrijwel geen mogelijkheid om deze gluten over te dragen aan de drank. The Stillery's First wordt echter geproduceerd in een omgeving waar graan wordt verwerkt. Dit betekent dat er een zeer, zeer lage concentratie gluten in The Stillery's First kan zitten. De concentratie gluten zijn zo laag dat we met enige voorzichtigheid kunnen zeggen dat The Stillery's wodka zo goed als glutenvrij is.
The Stillery gebruikt gecertificeerde biologisch graan van de Duits/Nederlandse en Nederlands/Belgische grens. Het graan komt gemout aan in de distilleerderij waar The Stillery het vervolgens verwerkt tot wodka.
Omdat 60% van de wodka van The Stillery uit water bestaat, is dit ingrediënt erg belangrijk. Het water is afkomstig uit de Noord-Hollandse duinen waar het tot diep in het duinzand wordt gefilterd. Deze manier van filteren levert een van de schoonste en zachtste waterbronnen ter wereld op.
Onze creatieve directeur en mede-eigenaar van The Stillery, Robin Karels.
De Ouwe Jenever van The Stillery wordt in twee delen gedistilleerd. Eerst distilleren we de moutwijn uit gegist biologisch speltgraan. We doen een strip run waarna deze run weer wordt verfijnd in de spirit run. Vervolgens nemen we een deel van de moutwijn die we nu hebben gecreëerd, die we vervolgens herdistilleren met de botanicals erbij. Tenslotte wordt de opnieuw gedistilleerde moutwijn gemengd met de oorspronkelijke moutwijn en is Ouwe nu klaar om op vat te worden gerijpt.
Wij voegen geen suiker toe aan onze producten, wat betekent dat deze jenever minder calorieën bevat dan een doorsnee wodka.
The Stillery's Ouwe werd tijdens de World Drinks Awards van 2021 uitgeroepen tot beste Nederlandse jenever. Men is het er dus over eens dat The Stillery's Ouwe een van de beste jenevers is.
The Stillery's Ouwe bevat 38% alcohol.
We hebben de smaak van een alcoholvrije gin zo goed mogelijk weten na te bootsen. We zijn erin geslaagd om iets te creëren dat even bloemig is als onze Most Floral Gin, maar dan zonder de alcohol. Hoewel beide distillaten veel ingrediënten gemeen hebben, smaken ze niet hetzelfde.
De Martinez is onze favoriete Ouwe cocktail. Het is een zeer oud drankje gemaakt met een deel maraschino likeur, een deel The Stillery's Ouwe, en een deel Willems wermouth
De Ouwe van de Stillery wordt het best geserveerd met bitter lemon, een straaljager dus. Maar één van onze favorieten is misschien wel de cola tic, of zoals wij het graag noemen, The Juniper libre. Een verfrissende cola met een scheutje limoen en 35ml The Stillery's Ouwe.
Ben je niet bekend met de terminologie van het Amsterdamse woord “Ouwe” dan hebben we hier een opfrisser; In Amsterdam is "Ey Ouwe" iets dat in enthousiasme wordt uitgesproken bij de eerste aanblik van een oude vriend, een maatje, een "ouwe pik". Een "Ouwe" kan ook je vader zijn, je ouwe heer, de schipper, de kapitein, de chef. In principe betekent het "oud", maar wees niet beledigd. Neem een fles en vier feest met Ouwe!
Genever, ook bekend als Jenever, kent verschillende spellingswijzen. Vroeger werd jenever gespeld met een G. Behalve een verandering in spelling is er geen verschil tussen jenever en genever.
Oude jenever of oude genever in tegenstelling tot jonge jenever is een gedistilleerde jenever-eau-de-vie die minstens 15% moutwijn bevat. De moutwijn die gebruikt wordt voor de Ouwe van The Stillery is gemaakt van speltgraan.
Wij vinden Lowlander's White ale, die met de ijsbeer erop, erg lekker. Schenk jezelf maar een Kopstootje in. Niet shotten, gewoon nippen.
We gebruikten hop in The Stillery's Ouwe vanwege het traditionele Nederlandse Kopstootje. Een Kopstootje is een tulpglas jenever die je naast je biertje drinkt. Met dat in gedachten doet The Stillery's Ouwe het heel goed naast je favoriete craft biertjes.
Speltmoutwijn, jeneverbes, anijs, zaad van de papaverhop en water.
In 2008 hebben de Nederlanders en de Belgen het geliefde erfgoed teruggeclaimd door middel van een AOC. AOC staat voor "Appelation d'Origine Contrôlée", wat Frans is en verrassend weinig te maken heeft met appels of sinaasappels. Het is een herkomstlabel en beschermt jenever tegen de grote boze buitenwereld. Vanaf 2008 mag jenever alleen nog jenever heten als het in Nederland of België is geproduceerd.
Jenever, ook bekend als Hollands, genever, genièvre, of soms als Nederlandse gin, is de traditionele drank met jeneverbes-smaak, ook populair in België en aangrenzende gebieden in Noord-Frankrijk en Noordwest-Duitsland. Jenever is vernoemd naar de jeneverbes.
Ja, The Stillery's Ouwe is gerijpt op vat voor een periode van 6 maanden. Dit is de reden waarom de jenever een bruine kleur heeft. Wij rijpen onze jenever op een 300L ex-bourbon vat. We verouderen de afgewerkte drank en niet alleen de moutwijn. Dit resulteert in een goed afgeronde volmondige smaakervaring.
Ouwe is een "oude stijl" Dinklewheat of Speltjenever, gemaakt met hop en poppiezaad, maar voor we je meer vertellen over deze drank, laat me eerst zijn naam uitleggen en de oorsprong van jenever zelf.
The Stillery's Ouwe is een oude stijl jenever met de frisse smaak van een grasachtige jenever gecombineerd met de smaak van een jonge single malt whisky met subtiele tonen van vanille en anijs.
Wij zijn geen dokters en kunnen geen advies geven in verband met zwangerschap. Het enige wat we kunnen zeggen over The Stillery's Virgin is dat het absoluut geen alcohol bevat.
Robin Karels, medeoprichter en creatief directeur van The Stillery.
Jazeker, The Stillery's Virgin is een gedistilleerde drank.
Geen enkele!
Hoewel we voor het maken van The Stillery's Virgin veel meer ingrediënten in bulk gebruiken dan voor onze gin, zijn we erin geslaagd de prijs laag te houden. Dat komt omdat we geen alcohol gebruiken in ons product. Als er geen alcohol wordt gebruikt, hoeven er geen dure capriolen te worden uitgehaald om de alcohol er later weer uit te halen.
De smaken van The Stillery's Virgin zijn vrij sterk om puur te drinken. We raden dan ook aan om de virgin te mixen met soda, tonic of in een complexere cocktail. De smaken van The Virgin komen in de mix pas echt goed vrij.
The Stillery's Virgin bevat absoluut geen alcohol. We kunnen met trots beweren dat onze 0,0% jeneverbessendrank minder alcohol bevat dan brood, azijn of een sinaasappelsap. Dit maakt het volledig veilig om te drinken wanneer je nog moet rijden bijvoorbeeld.
The Stillery's Virgin heeft de diepgang van een alcoholische drank zonder de eigenlijke alcohol. Waar andere alcoholvrije dranken nog wel sporen van alcohol bevatten, is The Stillery's Virgin de enige die echt aanspraak kan maken op 0,0% vol.
We hebben de smaak van een alcoholvrije gin zo goed mogelijk weten na te bootsen. We zijn erin geslaagd om iets te creëren dat even bloemig is als onze Most Floral Gin, maar dan zonder de alcohol. Hoewel beide distillaten veel ingrediënten gemeen hebben, smaken ze niet hetzelfde.
The Stillery's Virgin is een florale, complex gedistilleerd drankje dat perfect samengaat met bitterzoete tonic. Best gegarneerd met limoen-achtige vruchten.
The Stillery's Virgin komt het best tot haar recht met een tonic/soda of als basis voor niet-alcoholische cocktails. The Stillery's Virgin bevat absoluut geen alcohol en geen suiker. Wanneer u de Stillery's Virgin mengt met tonic of in een cocktail, komen alle complexe en bloemige tonen vrij uit het distillaat.