In 2009 plofte een student genaamd Pascal neer op de bank. Hij vroeg zich af waarom hij een grotere kater had dan normaal. Al snel vond hij uit dat “puurdere” dranken minder sterke katers veroorzaakten.
…voordat hij het wist was hij in het geheim zijn eerste drank aan het distilleren in de badkuip van zijn studentenkamer. Zo is in ondeugende stilte The Stillery geboren. Pascal gebruikte zijn kennis van Biochemie om drie distilleerketels te bouwen, elk groter dan de vorige. Deze ketels zijn niet langer in gebruik maar zijn nog wel te vinden in onze distilleerderij.
Onvermoeibaar bestudeerde hij de boeken om tot de bodem uit te zoeken welke biochemische processen er plaatsvonden in zijn badkuip. Langzaam maar zeker perfectioneerde hij het ambacht van distilleren. Een paar jaar later werd Pascal herenigd met een oude maat genaamd Robin. Op dat moment haalde Pascal zijn ongeëtiketteerde fles wodka tevoorschijn, Robin was meteen overtuigd van het potentieel.
We begonnen met een leeg canvas. Een industrieel magazijn met een oppervlakte van ongeveer 500 m2 en plafonds van 6 meter hoog. 1100m2 aan muur en plafond moest minstens 3 keer worden geverfd.
Naast het renoveren van het gebouw waren we ook bezig met het opzetten van onze productie faciliteiten. We installeerden de maischketel, het geautomatiseerde labelstation, het receptontwikkeling lab en de 6 tanks tellende fermentatiebatterij inclusief koelsystemen.
Net als de rest van de wereld werden we verrast door een Covid-19 pandemie. Gelukkig had The Stillery de middelen en mogelijkheid om een verschil te maken. The Stillery desinfecteerde uiteindelijk 3.000.000 handen.