Spelt graan
The Stillery’s wodka is gedestilleerd uit lokaal speltgraan, dit oeroude graan bestaat al sinds het begin der tijden. Speltgraan heeft een veel lager zetmeelgehalte dan tarwe of gerst, om deze reden levert het minder alcohol op wanneer de mash na fermentatie wordt gedestilleerd. Wat speltgraan echter mist in opbrengst compenseert het in de smaak die het de alcohol meegeeft. Speltgraan is de absolute smaakmaker in The Stillery’s First. Het is een amandelachtige sensatie gecombineerd met het boterachtige mondgevoel van witte chocolade, dat is wat deze wodka zo lekker en goed maakt.
van korrel tot borrel
Door The Stillery’s korrel tot borrel aanpak houden wij totale controle over het distillatieproces. Het proces begint met het schroten van het graan zodat het breekt. Daarna wordt het graan gemixt met water en en tot een grote Brinta pap gemaakt, dit is de mash. Hierna wordt de zoete mash gevoerd aan een klein leger van gist die alle suikers opeten en vervolgens weer alcohol uitstoten. Gist is een echte zoetekauw en in ongeveer 2 weken hebben ze alle suiker omgetoverd tot alcohol. Om het proces af te ronden distilleren, blenden en filteren we op actieve kool.