Hier bij The Stillery produceren we biologische ambachtelijke dranken van biologisch, lokaal graan en natuurlijke producten. Wij geloven dat het om een aantal redenen belangrijk is om biologische sterke dranken te produceren. In deze blogpost bespreken we waarom biologische ambachtelijke gedistilleerde dranken belangrijk zijn en waarom je ze moet uitproberen.

Wat de lokale graanproductie betreft is er geen twijfel dat biologische landbouw in Nederland in opmars is. In feite is de biologische graanproductie in het land de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Dit maakt deel uit van een grotere trend van toenemende belangstelling voor biologisch voedsel en duurzame landbouw in heel Europa.

Een belangrijke reden voor de groeiende populariteit van biologische landbouw in Nederland is de vraag van de consument naar biologische producten. Steeds meer mensen worden zich bewust van de milieu- en gezondheidsvoordelen van het eten van biologisch voedsel. Ze zijn ook bereid een meerprijs te betalen voor producten die op duurzame wijze en zonder synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn geproduceerd.

Biologische landbouw is beter voor het milieu. Het bespaart water, verbetert de gezondheid van de bodem, vermindert de vervuiling en leert mensen over duurzaamheid. Biologische boeren gebruiken ook geen pesticiden of onkruidverdelgers. Dit betekent dat de planten en dieren die op en rond biologische boerderijen leven gezonder zijn. Maar is biologische landbouw ook een manier om het stikstofprobleem aan te pakken?

Zorgt biologische landbouw voor minder stikstofuitstoot?

Het is moeilijk te zeggen of biologische landbouw voor minder stikstofuitstoot zorgt dan gewone landbouw, omdat het echt van veel factoren afhangt. Als je op een biologische boerderij bijvoorbeeld conventionele methoden gebruikt om te bewerken en te planten, kan er meer stikstof in de bodem komen dan sommige methodes zonder grondbewerking. Maar als je synthetische meststoffen gebruikt op een conventionele boerderij, kan dat ook leiden tot een hogere stikstofuitstoot.

Het is echt moeilijk om een algemene uitspraak te doen over welke vorm van landbouw zorgt voor meer of minder stikstofuitstoot. Het varieert afhankelijk van de specifieke methodes die worden gebruikt. Zowel biologische als conventionele landbouwers werken aan het verminderen van hun impact op het milieu,

De kwaliteit van de drank

Als het op drank aankomt, zorgen biologische ingrediënten voor een zachtere, schonere smaak. Pesticiden en herbiciden kunnen een residu achterlaten op planten dat in je drankje terecht kan komen. Dit kan de smaak van de drank aantasten en je zelfs hoofdpijn bezorgen als je er te veel van drinkt.

Biologische gedistilleerde dranken zijn ook beter voor je gezondheid. Er zitten geen schadelijke chemicaliën in die je mogelijk ziek kunnen maken. Als je op zoek bent naar een manier om zonder schuldgevoel te genieten van een cocktail, dan is biologische ambachtelijke gedistilleerde drank je beste vriend!

Steun de Nederlandse boeren

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat zij stappen zullen ondernemen om de stikstofuitstoot in het land te verminderen door een aantal maatregelen in te voeren, waaronder een verbod op bepaalde landbouwactiviteiten. Verwacht wordt dat deze maatregelen in 2022 ingaan en gevolgen zullen hebben voor landbouwers in heel Nederland. De precieze details van de maatregelen zijn nog niet bekend, maar het is duidelijk dat de regering prioriteit geeft aan de vermindering van de stikstofuitstoot van landbouwers om het milieu te beschermen.

2022 belooft een interessant jaar te worden voor de Nederlandse landbouwers, aangezien zij te maken krijgen met nieuwe regelgeving voor stikstofuitstoot. De overheid introduceert een stikstofbudgetregeling, die een grens stelt aan de hoeveelheid stikstof die elk jaar mag worden uitgestoten. Dit quotum zal over verschillende sectoren worden verdeeld, waarbij de landbouw naar verwachting een aanzienlijk deel van de lasten zal dragen.

Tot dusver zijn er veel protesten en demonstraties geweest van de landbouwgemeenschap, zij maken zich zorgen over de gevolgen die deze beperkingen zullen hebben voor hun levensonderhoud. De regering heeft beloofd de boeren te helpen bij de overgang naar duurzamere manieren van landbouw, maar het valt nog te bezien hoe effectief deze maatregelen zullen zijn. Het worden zeker een paar interessante jaren voor

Conclusie:

Als je de volgende keer op zoek bent naar een nieuw drankje, probeer dan eens een biologische ambachtelijke sterke drank. Niet alleen zijn ze beter voor het milieu, maar ze smaken ook beter en zijn beter voor je gezondheid. Proost!